De reisbranche is positief voor de komende zomer. Ons kabinet is in verschillende branches aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om versoepelingen te realiseren. Georganiseerd testen neemt een belangrijke plek in. De reisbranche mag een testvakantie organiseren waarvan de bestemming Rhodos is. Wat mag je verwachten van deze vakantie en hoe meld ik me aan?.

algemeen 320x50
mitsis grand resort rhodos stad

25.000 aanmeldingen voor testvakantie met Sunweb en Transavia naar Rhodos.

De vakantiegangers zullen naar hotel Mitsis Grand gaan op het Griekse eiland Rhodos. Op Rhodos gaan de vakantiegangers genieten van een all-inclusive pakketreis van acht dagen. In het resort is verder alleen personeel aanwezig en er zullen geen andere gasten zijn. Het hotel is exclusief open voor de 189 vakantiegangers en je zult de gehele vakantie op het resort verblijven. Dit is erg goed nieuws voor de reisbranche. Met 25.000 aanmeldingen is dit een teken voor de branche dat de komende zomer druk kan gaan worden. Mensen willen op vakantie. 

Voor 399,- een 5 sterren all-inclusive vakantie                        Wat kun je verwachten tijdens deze reis?.

Samen met 189 personen genieten van een stukje vrijheid in een hotel waar je niet weg mag. Dit klinkt tegenstrijdig maar is wel de realiteit. Een lekker drankje aan de bar en live-entertainment zal weer mogelijk zijn. Op 12 april start de testvakantie van Sunweb in samenwerking met de overheid en Transavia.  Hotel Mitsis Grand Beach is het hotel dat gekozen is voor deze test. Dit hotel zal exclusief voor deze groep vakantiegangers opengesteld worden. De Covid-19 richtlijnen worden in acht genomen en je mag het hotel niet verlaten. Het binnenzwembad en welnesscentrum zijn niet geopend, het buitenzwembad is wel geopend. De gemiddelde tempratuur rondom 12 april op Rhodos is 20 °c 

Testen en een PLF-formulier.

Voorafgaand aan de vakantie dien je een PCR test te kunnen laten zien. Sunweb heeft een samenwerking met Het Huisartsenlab waar de gekozen deelnemers kosteloos de test kunnen laten afnemen. Alleen de deelnemers die negatief zijn getest worden toegelaten tot deze reis. 

Vervolgens zal iedereen verplicht een PLF formulier online moeten aanvragen en na het insturen daarvan ontvangt iedereen een persoonlijke QR code per telefoon en/of mail. Aan de hand van deze QR code kunnen deelnemers eventueel bij aankomst op Rhodos door de Griekse overheid willekeurig worden getest. 

Deelnemers zullen kort voor vertrek een sneltest doen en hier zal Sunweb de exacte details bespreken met de deelnemers. Het protocol zal waarschijnlijk inhouden dat kort voor vertrek op de airport Schiphol (+/- 4 uur) een sneltest wordt uitgevoerd. Ook deze kosten zullen worden betaald worden door Sunweb

De terugreis van Rhodos naar Amsterdam

Vanaf 72 uur voor vertrek zal er in Griekenland een PCR test worden uitgevoerd en 24 uur van te voren zal er een sneltest worden afgenomen. Dit wordt wederom georganiseerd door de reisorganisator en is geheel kosteloos. Omdat je uit een hoog-risico-gebied komt wordt er door de Nederlandse overheid verwacht dat je 10 dagen in quarantaine gaat, dit kun je verkorten door bij thuiskomt op eigen initiatief een PCR test uit te voeren. 

Inschrijven kan vanaf 24 Maart om 18.00 op de website van Sunweb. 

Rhodos-stad, het hart van het eiland

Voor velen staat de naam Rhodos in de eerste plaats voor zon en strandvakanties. Maar Rhodos heeft veel meer te bieden. Het oude centrum van Rhodos-stad 'Old town' is een ware kunstvoorstelling. De stad is een openluchtmuseum van verschillende overheersers, culturen...

Symi in de Dodekanesos, wat een schoonheid.

Wanneer je een vakantie boekt naar Rhodos zul je tijdens de voorpret regelmatig het eiland Symi langs zien komen. Wij kunnen alleen maar zeggen dat een dagtrip naar dit eiland zeker de moeite waard is. Vanuit Rhodos naar Symi. Het eiland ligt op ongeveer 50 minuten...

5 all inclusive resorts op Rhodos

leukste hotels in rhodos

5 mooie plekken op Rhodos

Rhodos heeft mooie bezienswaardigheden. Het is geschikt om een auto te huren en al deze plekken te bezichtigen. Ontdek rhodos.

Deel opties

Deel dit bericht met je vrienden!