HET EILAND VOL VERRASSINGEN

LESBOS

 

Lesbos we komen er weer aan! 

#tipsgriekenland

Informatie voor jou complete vakantie

Het is weer zo ver! De zomer komt er aan en we gaan beslissen welke vakantiebestemming we dit jaar gaan bezoeken. En dit jaar is het Lesbos. In 2018 heb ik 7 maand mogen werken op dit mooi authentieke eiland. Het massatoerisme speelt hier nog geen rol. Uiteraard wil jij precies weten wat je op deze bestemming kunt gaan doen en wat nu de beste restaurants zijn. Juist omdat dit eiland zo groot is, is het belangrijk je goed in te lezen zodat jij niet achteraf dat schitterende plekje hebt misgelopen. Op deze pagina probeer ik je alles over Lesbos te vertellen en je de handvaten geven voor een vakantie om niet te vergeten. Tips over Lesbos #tipslesbos.

Deze pagina geeft jou inspiratie voor een geslaagde vakantie naar het schitterende Lesbos!

Bezienswaardigheden op Lesbos

  1. De hoofstad Mytillini
  2. Barbayanni Ouzo Plomari
  3. Flamingo’s Kaloni
  4. Romeins Aquaduct nabij Mora
  5. Het klooster ‘Moni Limonos’

BEZOEK MYTILLINI

10 TIPS OP LESBOS

Een typisch grieks restaurant op een schitterende locatie maar ook laten we je genieten van het mooiste on-ontdekte strand van het eiland.

top blog

VIDEO’S UIT LESBOS

 

 

Lesbos, een verborgen parel in de Egeïsche Zee !           

   Graag vertellen wij je meer over het eiland dat nog niet is overspoeld door het massatoerisme, waar je nog de traditionele dorpjes vind en waar de Griekse mentaliteit nog puur en oprecht is en niet gedomineerd word door de portomonee van de toerist. Wij laten je kennis maken met het onbekende maar schitterende eiland Lesbos. 

Een dag naar Mytillini.

Mytillini is de hoofdstad van een van de grootste eilanden van Griekenland. Op kreta en Evia na mag Lesbos zich het grootste eiland van Griekenland noemen. Had jij dit verwacht en hoe kan het dan dat er nog zo weinig over dit eiland bekend is? Het eiland kent geen massatoerisme en de Griekse overheid heeft geen plannen om Lesbos als bestemming op de kaart te zetten. Dat wil niet zeggen dat wij dat niet kunnen doen, wij zijn namelijk positief verrast in bijna alle opzichten tijdens onze vakantie. We begonnen onze vakantie in de hoofdstad waar we simpelweg geen of maar enkele toeristen tegen kwamen en dat gaf ons echt het gevoel in authentiek Griekenland te zijn. Vele gezellige koffiebarretjes en mooie taverna’s aan de over. Een grote winkelstraat met daarachter kleine straatjes die het verkennen zeker waard zijn. Wij komen zeker terug naar deze hoofdstad.

Genieten van de authentieke dorpjes op het eiland.

Nadat we in de hoofdstad een auto hebben gehuurd zijn we richting de stad Plomari gereden. Met een van de betere stranden die we op het eiland hebben gevonden was dit een zeer aangename plek. Plomari is ook de plek waar de ouzo vandaan komt, Ouzo Barbayanni. Deze ouzo wordt geroemd door vele Grieken als de beste en het smaakte heerlijk. In het museum kun je een rondleiding krijgen waarbij ze het proces uitleggen.

Het prachtige Agiassos.

We gaan de volgende dag met de auto naar het dorpje Agiassos wat op een van de hoogste punten van het eiland is gelegen. Vanaf hier kun je schitterende wandelingen maken maar het dorp zelf is een echte aanrader. Het is er erg gezellig en je vind hier veel ambacht. In de middag kun je hier genieten van een heerlijke Moussaka in een van de taverna’s. Genieten op Lesbos.

De rest van de dagen beschrijf ik de blogs op deze pagina.

 

Ontdek de mooiste stranden van Lesbos

Petra beach, Kalloni, stranden van Vatara en Plomari

Bezienswaardigheden

 

Romeins Aquaduct

Skala erossos
Vatoussa

 

Skala Sykaminias
Molyvos

   Midden   lesbos

Flamingo's nabij Kalloni

Lesbos heeft een overvloed aan rijke flora en fauna. Vogelliefhebbers kunnen hier volop genieten van o.a. de witte ooievaar, roze flamingo en een zwarte reiger. Er zijn op het eiland Lesbos meer  dan 200 verschillende soorten vogels gespot.

Saint Ignatios Monastery

Het klooster van Saint Ignatios op 10 minuten rijden van Kalloni. Ook wel bekend als het Limonas klooster en werd gesticht in 1526. Het is nog in bezit van vele documenten uit het oude Griekenland en de Ottomaanse periode. 

Skala Kalloni

Aan de baai van Kalloni vind je het vakantiedorp Skala Kalloni waar je na een bezoek aan de flamingo’s een heerlijke griekse koffie drinken. Mijn favoriet ‘ena freddo espresso metrio”

 

Agia Paraskevi

Een schitterend traditioneel dorpje in het hart van Lesbos. Ooit het rijkste dorp van het eiland door de centrale ligging en de overvloed van olijven. Hier vind je ook een olijfmuseum. Lunch? Breng een bezoek aan Oasis in het centrum van het dorp. Het is er erg gezellig en de eigenaar is een zeer vriendelijk man. 

 

Flamingo’s in de baai van Kalloni

 

TIPS VAN LESBOS