de pracht van de iONISCHE ZEE

CORFU

 

Corfu, wij komen naar jullie toe!              #tipsgriekenland

Informatie voor jou complete vakantie

Het is weer zo ver! De zomer komt er aan en je gaat beslissen welke vakantiebestemming we dit jaar gaan bezoeken. En dit jaar is het Corfu. Uiteraard wil jij precies weten wat je op deze bestemming kunt gaan doen en wat nu de beste restaurant zijn. Waar is nu dat gezellige barretje waar iedereen het over heeft? In 2019 heb ik 7 maand gewerkt op het eiland en in 2020 heb ik 2 weken vakantie gehouden op het eiland. Op deze pagina probeer ik mijn kennis over dit eiland te delen en je te inspireren om naar Corfu te komen. Het wordt zeker een vakantie om niet te vergeten. 

Ik geef je een dosis reisinspiratie voor Corfu. Tips over Griekenland!

Bezienswaardigheden op Corfu

  1. Porto Timoni
  2. Het Achilleon Paleis (Sisi)
  3. Canal D’amour
  4. Kerkyra ‘Old town’
  5. Paleokastritsa

Luxe resorts op Corfu

All Inclusive op Corfu

Appartementen & Studio's

FOTO INSPIRATIE UIT CORFU

Fotogalerij van Stranden op Corfu.

Het eiland Corfu kent de mooiste stranden van Griekenland. Met een combinatie van kiezel en zandstranden is er voor iedereen wel het juiste strand te vinden. Geniet van onze galerij van de stranden van Corfu. 

Fotogalerij van Kerkyra/ Corfu stad. 

Een mooie fotogalerij van de hoofdstad Kerkyra ook wel bekend als Corfu-stad. Foto’s van het Spianadaplein, oude fort en het nieuwe fort. Het spianadaplein is het grootste plein van Griekenland en zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Overige foto’s uit Corfu

Deze selectie van foto’s is zeer veelzijdig. Van mooie steden zoals Sidari en Paleokastritsa maar ook de wat onbekende plekken zul je langs zien komen. Ontdek de mooiste plekken op Corfu. 

  

Corfu, het eiland heeft veel te bieden maar bereidt je goed voor om dat pareltje niet te missen!           

 

     Het eiland heeft zo veel mooie plekken en daarom is het belangrijk je goed in te lezen voordat je naar Corfu gaat.  Ik hoop je op deze pagina een beeld te kunnen schetsen wat het eiland te bieden heeft. Ik hoop dat je inspiratie vind en een vakantie boekt naar Corfu. Ik zie de vakantiefoto’s wel langs komen op social-media #tipsgriekenland. Ontdek corfu met tipsgriekenland.

Een dag naar Corfu-stad

Ik begin de dag met een bezoek aan de hoofdstad van het eiland. Hier heb ik  veel over gelezen en mijn verwachtingen zijn ook erg hoog. Ik nam de bus naar het ‘San roccoplein’ waar het erg gezellig is. Met vele barretjes waar de grieken hun kopje koffie drinken en het weekend uitvoerig wordt besproken. De universiteit zit hier dichtbij en daardoor zie je vele jongeren. Ik ga richting de lokale markt en heb gelijk het gevoel, ‘ik ben op vakantie’! Omdat ik deze eerste dag nog in Corfu-stad wil doorbrengen hebben we niets gekocht op de markt. 

De oude stad en het Spianadaplein.

Vanaf de nieuwe vesting loop ik richting ‘old town’. Ik kom onderweg schitterende gebouwen uit verschillende eeuwen en de verscheidenheid in architectuur is duidelijk zichtbaar. Struinend door de smalle steegjes waarbij je boetiekjes/ restaurants en vele koffiebarren passeert heb je het gevoel van vakantie. Omhoog kijkend hangt de BH van oma ‘Litsa’ aan een waslijn verbonden met de overburen.  In de oude stad gaat het nog op zijn eigen manier. Je hebt hier nu een ruime keuze aan bezienswaardigheden die je kunt gaan bezoeken, ik heb gekozen om lekker door de oude stad heen te lopen en te genieten van de sfeer en architectuur. Lopend langs de Esplanade het park ‘plein’ net voor de nieuwe vesting is en ik kan hier genieten van een stukje Franse kunst. Het Liston met prachtige galerijen en mooie bogen is het echt genieten, cafe’s en restaurants hebben intrek genomen en dit maakt dit plein tot een ontmoetingsplek voor de grieken en toeristen.

Genieten van de mooiste stranden op Corfu

Ik ga vandaag richting de stranden van Pelekas en Glyfada want zoals ik heb gehoord zijn de stranden hier van goud. Eerst bezoek ik het kleinere Pelekas wat erg mooi is en gezellig, het heeft een groot luxe hotel met enkele Taverna’s. Het strand ziet er echt geweldig uit maar we moeten verder om in Glyfada zoals vooraf afgesproken een Jetski te huren. Ik kom aan in Glyfada en wat een gevoel, het strand is gigantisch en het loopt heel ver door. Genoeg ruimte en het strand loopt er rustig af wat het ideaal maakt voor gezinnen, het strand geef ik een 9. Bij de watersport huren we een jet ski en mogen 20 minuten lekker ons uitleven op het water, daarna is het tijd om even te relaxen en ik ga mijn best doen een beetje bij te bruinen. Ik heb nogal een lichte huid dus dat is altijd een uitdaging. In de middag pak ik de huurauto en rij door naar het op 30 minuten noordelijke gelegen Palaiokastritsa. Een vakantieplek met enkele hotels, beachbarretjes en Taverna’s. 

De rest van mijn tijd op Corfu beschrijf ik in de blogs op deze pagina:

blog ‘ontdek het noorden van Corfu met Sidari en Roda’ en ’10 redenen om op vakantie te gaan naar Corfu’ of onze blog ‘Het vissersdorpje Kassiopi’  

 

Kerkyra
Gouvia/Dassia
Palaiokastritsa
Roda/Sidari
Kassiopi

VIDEO’S UIT CORFU